Vanillekipferl
Du brauchst:
200 Gramm Mehl 200 gr mjöl
80 Gramm Zucker 80 gr socker
175 Gramm Butter (kalt) 175 gr kallt smör
2 Eigelb 2 äggula
100 Gramm Mandeln (geschält, gemahlen) 100 gr mandlar (skalad o hackad)
Vanilleschoten-Mark (von 1 Vanilleschote) 1 vaniljstång
1 Prise Salz krm salt
Vanillezucker(zum Wälzen) vaniljsocker (för att strö över)
So gehts:
Verrühre alle Zutaten schnell zu einem Teig. Rolle den Teig in Folie. Stelle den Teig für ca. 2 Stunden in den Kühlschrank. Forme aus dem Teig kleine Hörnchen (ca. so dick wie dein kleiner Finger). Lege die Teighörnchen auf ein Backblech und backe sie bei 180 Grad ca. 15 Minuten lang. Danach lasse die Vanillekipferl kalt werden. Dann rolle sie durch den Vanillezucker.
GUTEN APPETIT!
Så går det:
Blanda alla ingredienser snabbt till en deg. Rulla degen in i plastfolie. Ställ degen för cirka 2 timmar i kylskåpet. Forma degen till halvmånar (ca. så tjock som ditt lillfinger). Sätt halvmånarna på en plåt och grädda dem i 180 grader i ca 15 minuter. Ta dem ut ur ugnen och låt dem stå till de är kalla. Rulla halvmånarna sedan igenom vaniljsockret.
SMAKLIG MÅLTID
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar